15:00

Vårgårda IK

Referat: Vedums AIS - Vårgårda IK

Delad pott i toppmötet!

Fredagens toppmöte med Vårgårda slutade med delad pott efter 2-2 (1-1) där vi två gånger om kommit tillbaka efter underläge. Robin Lennartsson stötte in kvitteringen med ca 10 minuter kvar och därmed lever hoppet om kvalspel kvar.

Matchen var bara ca 5min gammal när en Vårgårdaspelare fick på sitt livs träff från långt håll. Vi var något passiva i försvaret, men samtidigt bara att gratulera till det vackra ledningsmålet!

Efter den något skärrade inledningen fick vi ganska snabbt tag i matchen och spelade allt bättre. Vi vann fler och fler närkamper och var klart starkare i det så viktiga huvudspelet. Vårt aggressiva försvarsspel gav också kvitteringen fram till 1-1 där vi efter en vunnen närkamp på mittplanen kunde friställa Klas Boman. Klasse var iskall och lobbade snyggt bollen över den utrusande målvakten.

Under den första halvleken skapade vi också en rad hörnor som alla ställde till visst besvär för bortalaget. Vi har varit farliga på de fasta situationerna hela säsongen, men tyvärr har vi inte fått utdelning i den utsträckning man hoppats. Inte heller när Boman fick på ett tungt skott i vänster innerposition ville bollen in, utan vi gick till pausvila med ett oavgjort resultat.

Starten på den andra halvleken påminde en del om den första. Vi tog väldigt få löpningar för att hjälpa bollhållaren och det gjorde att Vårgårda kunde bryta bollen högre upp i planen. Efter den här mindre bra perioden från vår sida kom också Vårgårdas ledningsmål. En av våra försvarsspelare föll olyckligt med bollen under kontroll och istället kunde Vårgårda kontra. Kanske kunde vi också ha varit något aggressivare i nästa läge, men samtidigt var Vårgårdaspelaren snabb att avsluta i den bortre burgaveln.

Vi hämtade oss dock relativt snabbt från den här mindre chocken och med lite otur kunde Vårgårda också ha punkterat (?) matchen med ett tredje mål. Om deras första mål var en drömträff var det här ännu värre. En bortaspelare slog till med ett stenhårt högerskott som fick extra fart i medvinden. Håkan var chanslös när bollen slog i stolpens insida och där fick man verkligen hjärtat i halsgropen!

Med vändningen mot Elmer/Fåglum fortfarande på näthinnan fortsatte vi att jobba hårt och det kändes som att den stora chansen hängde i luften. Daniel Josefsson gjorde en strong insats matchen igenom och det var också hann som slog den målgivande passningen till djupledslöpande Robin Lennartsson. Robin kunde från nära håll trycka upp bollen i nättaket fram till 2-2.

Matchens sista 10min bjöd inte på speciellt mycket i chansväg. Vi ville verkligen gå för tre poäng, men den där extra energin fanns in riktigt den här dagen.

Vi gick in till matchen med målsättningen att få med oss alla tre poängen, men som matchen utvecklade sig måste man vara nöjd med en poäng. Vi släpper in två mål som man i regel inte gör och dessutom tar vi inte helt vara på de chanser vi har för att ligga före i målprotokollet. Sammantaget tycker jag ändå att vi gör vår bästa match för säsongen sett över 90min. Vårt försvarsspel var aggressivare än på länge och dessutom vinner vi klart fler närkamper än våra motståndare.

En match kvar innan vi går på sommarledighet och förhoppningen blir att vi också ska få till ett ännu bättre anfallsspel i den sista matchen mot Tråvad. Vi blir allt bättre för varje vecka i takt med att större delen av truppen äntligen är skadefri.

Många gjorde en bra match mot Vårgårda. Henrik Krook stod för en god insats, inte minst i den första halvleken där han tog en hel del offensiva initiativ. Johan Andersson gjorde sin bästa match för året med aggressivt försvarsspel och ett vårdat passningsspel. Tycker också att Klas Boman visade upp mycket av det han kan och gav Vårgårdaförsvaret kamp i 90min. Daniel Josefsson är redan nämnd, men hela laget förtjänar beröm för att vi än en gång lyckas komma tillbaka efter underläge mot ett av topplagen!